Nationale kampioenschappen

Sinds 2012 organiseert Crossminton Nederland elk jaar de Nederlandse Kampioenschappen in samenwerking met Speedminton®. Aan het NK nemen niet alleen de nationale toppers deel. Het toernooi is gericht op iedereen die enthousiast is over de sport. Ook als je nog nooit een wedstrijd hebt gespeeld kan je deelnemen in de FUN categorie.

NK 2020


Update 28/9
Vanwege de op 28 september bekend gemaakte landelijke corona-maatregelen is het niet mogelijk het NK te bezoeken als niet-speler. Het sportcomplex is enkel voor spelers toegankelijk.


Ondanks Covid-19 organiseren we ook dit jaar een Nederlands Kampioenschap. Op 11 oktober wordt in Arnhem om de prijzen gestreden.

Schrijf je in op toernooi.nl

Wij hebben echter wel een aantal maatregelen getroffen om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden.

 • Alle bezoekers, ook niet-spelers (ouders, verzorgers, supporters), aan het toernooi worden gevraagd zich vooraf te registreren via toernooi.nl. Bij aankomst in de hal worden alle bezoekers gevraagd zich aan te melden bij de wedstrijdtafel. Bezoekers die zich niet van tevoren hebben aangemeld kunnen zich op de dag van het toernooi aanmelden bij de wedstrijdtafel, mits de maximale bezetting van het gehele sportcomplex dit toelaat.
 • Bij aanmelden geven bezoekers toestemming aan Crossminton Nederland om tot maximum 3 weken na afloop van het toernooi hun contactgegevens te bewaren voor eventueel contactonderzoek. Dit doen zij door dit op het inschrijfformulier te bevestigen. Bezoekers/Spelers die hier geen toestemming aan geven wordt de toegang tot het sportcomplex ontzegd.
 • Houd ten minste 1.5m afstand in de hal en kantine van andere spelers en bezoekers.
 • Geen high-fives voorafgaand en na afloop van de wedstrijden tussen de spelers die tegen elkaar spelen.
 • Houd bij de wedstrijdtafel voldoende afstand.
 • Bij de wedstrijdtafel is handenalcohol beschikbaar wanneer je gebruikmaakt van scoreformulieren en pen om de standen in te vullen.
 • Er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden waarbij de prijzen aan de winnaars overhandigd worden, in plaats daarvan kunnen de winnaars tijdens de ceremonie zelf hun prijzen ophalen.

Iedereen die het toernooi wenst te bezoeken (speler of anders) dient op de dag van het toernooi elk van de volgende vragen met NEE te kunnen beantwoorden. Indien dit niet mogelijk is wordt toegang tot het sportcomplex ontzegd. Spelers bij wie dit van toepassing is zijn niet het inschrijfgeld verschuldigd.

 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts (meer dan 38⁰C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona en heeft u in de afgelopen 2 weken contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in thuisisolatie (verplichte quarantaine) (vanwege direct contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Indien de situatie rondom Covid-19 verslechterd bestaat de mogelijkheid dat het toernooi kort van tevoren alsnog afgelast kan worden. Alle geregistreerde bezoekers zullen hiervan via mail en een bericht op deze website op de hoogte worden gesteld.

Nederlands kampioenen

Heren Enkel

2012 Marcel van der Laan
2013 Paul Twisterling
2014 Paul Twisterling
2015 Paul Twisterling
2016 Paul Twisterling
2017 Paul Twisterling
2018 Reinoud Moens
2019 Joris Geuverink
2020 Marcel van der Laan

Dames Enkel

2014 Lisanne Ranzijn
2015 Lisanne Ranzijn
2016 Lisanne Ranzijn
2017 n/a
2018 n/a
2019 Lisanne Ranzijn
2020 Lisanne Ranzijn